Saturday, January 15, 2011

Once broken..considered sold

8 SuaraSumbang
Ayat yang kerap kali kita temui di kebanyakan kedai2 kat shopping mall berdekatan dengan rumah anda. Mungkin ada juga yang tak pernah tengok walau seinci perkataan pun. Wow..ajaib sungguh. Tidak mengapa, SS rela terangkan. Ayat ini secara direct nya membawa maksud "sekali rosak dikira jual". Ayat ini sangat tajam maksudnya apatah lagi bagi mereka yang gatal tangan untuk menyentuh setiap barang yang dipamerkan di kedai tersebut terutamanya barang berkaca. Tujuan dibuat ayat ini bagi memberi amaran kepada pelanggan supaya lebih baik tidak sentuh bagi mengelakkan anda dari membeli andai kata berlaku kerosakan.


SS pastilah mesti ramai di luar sana pernah mengalami situasi sebegini. Dah nama pun manusia..SS pun pernah juga kena. Tapi masa kecik2 dulu la. Jadi kepada anda semua, jangan main2 ye dengan amaran macam ni. Kalau boleh elakkan lah duduk dalam kedai2 berkaca ni. Mungkin lepas ni baru ada yang faham maksud ayat tu..hope so.


Ceritakan pengalaman anda jika pernah terlibat dalam situasi "Once broken, considered sold" ni...

Nice to see,
Nice to hold,
Once broken, considered sold






Kata SS : Pengalaman yang paling SS tak boleh lupakan bila pecahkan kaca yang cover untuk display emas tu. Seramnya..asalnya nak jual minyak terus batal niat. Aish..

8 SuaraSumbang:

Nadia Mashuri said...

elakkan daripada membawa kanak-kanak ke tempat yg sedemikian

ShafiqIzwan said...

setakat ni x pernah kena lagi. syukur alhamdulillah. huhu.

iwan_dextrous said...

aku pernah tgok anak org cina langgar perfume punya display..hbis jatuh perfume yg ad kt stu...pastu kecoh jap r..pasal harga perfume uw mhl2 seyh..ak ngan mbr ak tolong r kutip smbil2 sapu kt bdn skali.ahhaha

Along Tapa said...

diorang silap tu..once broken conseder sold..maksudnya, kalo kita dah terpecahkan, dah dikira sold..dah jual...so takyahla bayor...kan??

Gorengbaek - Tips nak rampas tunang(?)

Hangit Habis dah - Aku tak panggil ko datang..yang ko menggedik datang bakpe?

De Mois said...

@Nadia Mashuri
Haah..memang tak sesuai. Cari nahas je kalau bawak

De Mois said...

@ShafiqIzwan
Wah..tahniah! kekalkan rekod 2. hehe

De Mois said...

@iwan_dextrous
Hai sempat lagi. Ni kira sambil menyelam minum air

De Mois said...

@Along Tapa Boleh pakai gak idea kau 2..jom pecahkan ramai2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...