Sunday, January 9, 2011

Tiada lagi Facebook selepas Mac 2011

20 SuaraSumbang

Terkejut SS bila dapat berita dari teman SS pagi tadi. Yelah..katanya Zuckerberg, pengasas laman sosial Facebook mahu bersara sekaligus menamatkan riwayat Facebook itu sendiri. Kaget pun ada, gembira pun ada. SS mula2 tak percaya lah. Takkan la beliau yang memperoleh kekayaan sehingga menjadi billionare hasil usahanya itu mahu menutup periuk nasinya dalam sekelip mata sahaja. Lantas SS terus ke link yang diberi teman SS untuk mendapat kesahihan cerita beliau itu. Bagi anda yang belum lagi membaca tentang perkhabaran terbaru ini, bolehlah klik disini.

Sejauh mana kebenaran cerita ini masih belum dapat dipastikan sehingga suatu tempoh masa nanti. Mungkin khabar angin sahaja. Tapi kalau benar lah cerita ini, pastinya SS orang yang paling gembira kerana tak perlu lagi SS dengar perkataan keramat 2. Dah naik merah telinga SS ni. Semua orang bercakap pasal FB. Baik pun FB, buruk pun FB. Sikti2 FB..belum kira lagi yang SS kena marah sebab tak ada FB. So, anda diberi masa lebih kurang 3 bulan untuk meraikan jamuan perpisahan terhadap FB. Kira baik lagi la si Zuckerberg ni bagi notis berhenti 3 bulan supaya penggunanya dapat membiasakan diri dengan ketiadaan FB selepas ini. Wah..menarik.
 mungkinkah akan terjadi? sumber google

Maknanya lepas ini, kena pakai laman sosial yang dah kena tinggal dulu la ye macam FS atau MS. Haha..friendster & myspace la. Kesian diorang..terbiar macam 2 je. Apa kata anda hidupkan semula account masing2. Senang nak berhubung lepas ni. Atau mungkin ada yang terfikir untuk membina laman sosial baru untuk menyaingi kehebatan FB ini. Wah..1 peluang untuk menjadi kaya-raya kerana memang sangat diperlukan ketika ini. Market 2..apapun, sama-sama lah kita tunggu lihat samada berita ini akan bertukar menjadi kenyataan atau sekadar dongeng semata-mata.Yang penting SS tak pernah kisah atau marah sekalipun kalian ada FB ke tidak.



Kata SS : Apa agaknya nama yang sesuai untuk SS letakkan kalau SS nak buat laman sosial. Mungkin SSBook kot..SSpace..SSter..hmm

20 SuaraSumbang:

Solihin Zubir said...

haha.. pasni frenster n myspace kembali meriah la gamaknya eh.. huhu..

Armiza said...

adoyaii.....iman...sila buat SSBook kau secepaat mgkin...hehee..=p

Mohd Shafiq Izwan B Abdullah said...

lor fb nak dikenselkan? ish ish.

iEra NaDiRa said...

tak mungkin la.. 0_o

Zuckerberg dah meraih kekayaan yg sangat tinggi hanya dgn FB.. takkan dia nak tutup camtu je. Tak cayaaaa. hahaha

p/s: saya bkn user FB. ;P

lelakiJAHAT said...

if betul..pasni dah xde fb....kite main twitter la plak..hahaha..nak harap myspace n friendster...rase nye xla kan..

h A n Y S said...

fs n myspace? dah lama terkubur.. fb plak dah tak brape aktif pon..
skang hanya blog di hati, hehehe
so dah tak heran kalau fb takde,haha

aqish basir said...

kadang2..bagus jugak bila fb dah tade.
tade lah kemaruk lagu hehe

iwan_dextrous said...

hihihi..ap2 pun kte x leh wat ap..ad bek n buruk jgk bnd tu..

Dextrous cyber life

De Mois said...

@Solihin Zubir Macam 2la gamaknye..perghh, dulu kutuk2 je frenster.

De Mois said...

@Armiza Tunggu lah nanti aku buat. Nak bincang ngan Zuckerberg dulu

De Mois said...

@Mohd Shafiq Izwan B Abdullah Napa sedih2 ni..ada 3 bulan lagi kan

De Mois said...

@iEra NaDiRa Ni pun mungkin cara dia nak dapat duit atau nak test market

Hehe..yeke ni??

De Mois said...

@lelakiJAHAT Haha..betul gak ek?? Tapi twitter x berapa nak paham la

De Mois said...

@h A n Y S Betul2..hidup blogger. Takde efek langsung kan

De Mois said...

@aqish basir Haha..lepas ni nak kemaruk apa pulak ek?? kui3..

De Mois said...

@iwan_dextrous haha..kau memang suka tinggalkan komen pasrah kan

echah mashuri said...

aku paling suka main games kat fb..cmne nie?jangan tinggalkan daku fb.hehhe

JR Shoppe said...

Boleh caya ke citer ni...saja buat kecoh utk test market aje kot?

Tapi kalau tutup FB pun Zuckerberg si Yahudi berusia 26 tahun tu tak rugi apa2...dia dah jadi bukan setakat bilionaire, tapi super bilionaire...

De Mois said...

@echah mashuri Ala..game je pun. Kat mane2 pun boley dapat

De Mois said...

@JR Shoppe
Tu la..harap2 betul la.

Wow..super yea

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...