Monday, January 17, 2011

Wikileaks - Laporan Ananda untuk PDRM

20 SuaraSumbang
Satu laporan polis telah dibuat oleh seorang pelayan restoran berhubung kes gangguan seksual yang diterimanya. Walaubagaimanapun laporan itu masih dalam bentuk draft lagi yang membawa makna polis tidak boleh mengambil sebarang tindakan. SS dengan kekuatan anggota seramai 4 orang telah membantu beliau dengan mendedahkan kepada anda laporan tersebut. Sila amati betul2..


Bila??
 Malam tadi..lebih kurang pukul 1215

Dekat mana?!
  Mamak 24 jam..dekat dengan suatu tempat di tepi jalan utama

Buat apa?
  Tengok bola Man Utd lawan Spurs (sorry la penyokong2 lain, rekod MU masih belum tercabar)

Apa ceritanya..??!
   Seorang pelanggan dipercayai suspek telah memanggil Ananda(bukan nama sebenar) dari jarak jauh..ini bertujuan untuk membuat pesanan makanan. Ananda yang begitu yakin dan bersemangat sekali datang ke meja suspek tersebut tepat pada masa yang ditetapkan.
 Ananda : Ya..sudah order?? Apa mau?
 Suspek :  Hmm..bagi saya french fries 1.
 Ananda : Orite..nes ais yea

Huh..suspek jadi tidak keruan lalu ketawa terbahak-bahak mengenangkan nasib dirinya yang sangat tidak mengerti itu. Lain di order, lain yang dengar.
 
 Suspek : Haha..french fries la ane, kentang goreng tu. Adoyaii..(masih dalam mood gelak lagi)
  Ananda : Ooo yea..mana saya tau jugak. U cakap lain tadi..(muka malu tapi macam nak marah)

Ananda berlalu pergi dalam keadaan penuh sugul. Sekian laporan Ananda..harap pihak tuan dapat memberkas kesemua 4 orang suspek dan dibawa ke muka pengadilan. Terima kasih..

Yang membuat laporan,

      Ananda


Sehingga kini Ananda hidup dalam ketakutan dan mentalnya sangat terganggu atas peristiwa itu. Beliau sempat untuk membunuh diri sejurus selepas itu apabila memanjat bumbung restoran terbabit. Namun, oleh kerana bumbung tersebut langsung tidak tinggi..beliau pun langsung tidak menerima kecederaan ketika cuba melompat apatah lagi tiada siapapun yang mempedulikan beliau. Apa yang pasti, SS tetap dapat makan nes ais, eyh..french fries tersebut. Bukan 1 tapi 2..Alamak..terkantoi pula nama suspek nya.




Kata SS : Apa yang anda buat ketika sedang asyik buang air besau, tiba2 air paip tak ada sedangkan itu satu2 nya sumber air anda?? Haha..

20 SuaraSumbang:

sahromnasrudin said...

kesian kat ananda tue huhuhh

►AdamXis◄ said...

hehehe...agak lama jugak baru faham.kena bace 3 kali...hu3

My recent post ►Motivasi : Tips Tingkatkan Motivasi Bekerja

ShafiqIzwan said...

saspen je pakai wikileaks. HAHAHHAHA.

Solihin Zubir said...

ceh! ingatkan amende.. haha.. siyot btol buat lawak! heheh...

Nadia Mashuri said...

huhu..
pe la..
nes ais..

De Mois said...

@sahromnasrudin
Aih..kenal ke??

De Mois said...

@►AdamXis◄
Sebab 2 la saya tulis amati betul2..hehe. Tp dah paham kan

De Mois said...

@ShafiqIzwan @Solihin Zubir
Haha..jgn marah yea

De Mois said...

@Nadia Mashuri
2la..2 pun kira konpius gak ke.

odah + one = odahone said...

lyn lawak pg2 kt sini????? hoho!

ANATI SOKI said...

po kehenya frnch fires bleyh kadi nes ais? wakakaka.. salahkan pelanggan. T___T wakakakakakka

ANATI SOKI said...

anat fllow ko :)

En iLham said...

sebenarnye seriyes tak paham.haha

Cikgu Tie said...

ingatkan apa....penat tumpu ajerr!last-last gelak sendiri.
Cikgu tie follow yer nak bagi ada sorang kawan suka buat lawak.hehehhe...

.izzati liyana. said...

hahaha.sengal gile.lawak :))

Mr.IX said...

baca 2,3,4,5 kali baru faham....haha..bru leh sengih baca..td berkerut dahi je nak faham...


Latest Entry!! :
Review : Death Race 2 & Haunted Changii

+akufobia+ said...

haha.

Wan Gerrard said...

adoi2..anee tu pun

нαηιмQαтяυηηα∂α said...

pernah gak kena camni, dan semestinya di kedai mamak.. memang lawak hehehe..
p/s:tgk tajuk ingatkan fakta apemende, sekali lawak pulak hee~~

De Mois said...

Haha..jgn terpengaruh sangat la yea..kpd yang tak paham cube baca lagi sebanyak yang boleh. Kah3..jgn mare..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...