Tuesday, February 15, 2011

Blog cara video

27 SuaraSumbang
Yeah..seperti yang SS uar2 kan sebelum ini, ada satu lagi kaedah yang digunakan orang sekarang untuk menonjolkan diri. Kaedah yang digunakan adalah membuat penceritaan melalui isu2 semasa atau cerita2 panas yang hampir sama kita, para blogger sekelian lakukan. Bezanya mereka menggunakan cara video. Ini SS anggap sebagai 1 tindakan kreatif dan terpuji kerana berani melakukan sesuatu. Maknanya takde lah terlalu fokus untuk menyanyi sambil bermain gitar untuk cover lagu. Antara yang SS paling berkenan waktu dok godam2 laman web Youtube ini adalah IniAnwarHadi. Menarik juga penceritaan nya. Sangat kreatif..kalian juga digalakkan untuk menontonnya kerana beliau juga sentiasa update video beliau. Dan yang paling menarik perhatian SS adalah video ini.


Banyak lagi lah cerita pasal beliau. Kalian bolehlah rajin2 kan diri menjenguk video nya yang biasanya di update seminggu sekali. Bolehlah 2..lagipun, beliau buat video. Bukannya blog..lagi 1, video yang berjaya menambat hati SS ini adalah Matluthfi90. Ini masih lagi banyak kena buat improvement memandangkan ada sedikit ketidaksempurnaan. Tapi terbaik juga SS tengok..umur pun baru 21 tahun kan. Muda lagi kan..boleh pergi jauh juga beliau ini.

Video2 macam ini lah yang kita nak perhatikan dan diperlukan dalam laman macam ni. Baru orang seronok. Mereka kelihatan mempunyai misi untuk berkongsi dalam bentuk berbeza. Bukan nyanyi saja2 je. Kalau setakat nyanyi saja je, baik nyanyi dalam bilik air.."saja aku mandi". Sekali lagi SS nak tegaskan ini pandangan peribadi SS. Bukan mahu bersifat berat sebelah..



Kata SS : Beberapa hari ini SS teramat lah sangat penat dengan melayan test nya, abang SS pula boleh suruh balik. Ada family day la katakan. Tapi takpe, seronok..ada Nazmi raja lawak. Uih..dahsyat!!

27 SuaraSumbang:

Mr.IX said...

sebenarnya berblogging dengan cara video ni di panggil VLOG atau Video Blog.... awak leh check link ni coz sy pn ada msa free wat gak vlog...hehhe...
kat facebook pn ada group vloggers ni...try search UMVC...my nick: Ixbarr


Check This Out!! :
Check out for United Malaysian Vlog Channel (UMVC) FB Page

Check out for United Malaysian Vlog Channel (UMVC) Blog

Check out for United Malaysian Vlog Channel (UMVC) Youtube

I am a Blogger & Vlogger too!! (UMVC)

\^__^/

нαηιмQαтяυηηα∂α said...

err.. tak tau nak komen apa, tapi nak komen jugak.. hehe..

sebenarnya nak tanya apa link blog kedua SS tu? ala bagitau la.. ala.. ala.. *saje buat ngade2 hahaha..

oke lari topik. =P

Nadia Mashuri said...

best lah..

De Mois said...

@Mr.IX
Owh..yeke ada macam 2. Tak tau pula. Orite..nanti SS pergi terjah. Thanks sharing

De Mois said...

@нαηιмQαтяυηηα∂α
Kah3..aih. tak tau lagi ke?? Dah usaha belom ni. Hihi..

De Mois said...

@Nadia Mashuri
Kan..besh kan

нαηιмQαтяυηηα∂α said...

cisss..... *on mode FBI*

ShafiqIzwan said...

blog suara sendiri tak de nak buat blog pakai video plak ke? hehe.

Along Tapa said...

ko bayangkan kalo aku buat vlog ni De Mois...macam tak sajak jek..baik aku menulis...hihi...

Gorengbaek - Koleksi bahasa kias dulu-dulu....

Hangit Habis dah - Kenapa nak double standard??

De Mois said...

@нαηιмQαтяυηηα∂α
Kah3..cuba lagi ye tahun depan

De Mois said...

@ShafiqIzwan
Huhu..bagi cadangan nampak. Tak berani lagi.

De Mois said...

@Along Tapa
Tau takpe..elok stay dulu buat macam ni. Takut orang muntah pula nanti. Hehe..tapi style gak along

iwan_dextrous said...

law internet lajuu bley r..ahaha

De Mois said...

@iwan_dextrous
Haha..bukan internet kau laju ke

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
selamat hari kekasih wahai kekasih Allah, Nabi Muhammad S.A.W...
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Sesungguhnya Allah dan para Malaikat sentiasa bersalawat keatas Nabi" Ya Allah! Limpahkanlah selawat serta salam kepada Nabi, ahli keluarga baginda dan para sahabat.

Allah berfirman,' Kami tidak menurunkan kamu melainkan sebagai rahmat kepada seluruh manusia.' (Al-Anbiya':107)

۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

ye lahhhhh tak banyak yang buat... cuma tak banyak komputer yang boleh buka pasal amat lambat sangat....internet aku lembab betoiiii

nabilah_2908 said...

trend terbaru blogger masa kini VBlog..

tp mcm Afzainizam kata..ada juga kelemahannya...adakalanya tk boleh nk view berikutan dgn kelembapan internet & berkemungkinan di block.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW : SILENT READER

sTaRLighT said...

cara baru yg menarek
hahahaha
:D

Amanina Sofea said...

best la gak ade vdeo nie..
lain dr yg lain...

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

yupppp kalau blog nak lebih menarik ade video blog ni okkkk.... sebab orang boleh tonton tak payah baca banyak sangat but kalau stakat celcom aku ni hampehhhh 1 jam nak bukak kasi habis itu cerita tauuu

http://aniesandyou.blogspot.com said...

kena belajar ni..byk jg ilmu dr blog ni ye?

De Mois said...

@nabilah_2908
Ya betul..sangat diakui

De Mois said...

@sTaRLighT
Hehe..nak, cuba la dulu

De Mois said...

@Amanina Sofea
Tapi macam yang diorang ni komen, kalau internet lembap memang susah nak bukak

De Mois said...

@Afzainizam
Orang kita kan, lagi suka menonton dari membaca

De Mois said...

@http://aniesandyou.blogspot.com
Sharing is caring maa..hehe

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uihhhhh aku dalam hal ni aku tak pandai nak edit jadi video ambik gambar bolehhhh... cuma aku tak kreaTIF LERRRR.... buntu nak buat vblog ni....


kadang vblog ni jadi secara tak sengaja punnnn....

De Mois said...

@Afzainizam
Tapi cara gak kalau kau buat vlog. Bole demo sekali ilmu mobil kau ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...