Sunday, February 27, 2011

Segmen Santai : KISAH cikgu dan pelajar

18 SuaraSumbang
Rasa2 nya dah lam sangat tak buat segmen santai ni. Bulan ni pun takde langsung cerita pasal ni. Semua nak cerita serius je. Kesian pulak pembaca SS yang tertambah tekanan dek cerita2 berat SS. Baik..kita teruskan ye anak2 dengan cerita tentang seorang cikgu dan para pelajar nya. Ni mungkin cerita benar atau pun tidak. Tapi kisah ni berlaku lebih kurang 10 tahun dahulu dan diceritakan semula oleh abang SS. Untuk meringankan kepala pembaca semua, SS buat dalam bentuk animasi la ye. Biar senang sikit kalian nak imagine..cerita bermula apabila..teng..teng..teng..


klik sini untuk bacaan lebih jelas

Begitulah tahap kesempoian pelajar tersebut yang agak matang dalam berfikir. Kira logik juga jawapan beliau kan. Namun, nasibnya tidak begitu baik apabila dibuang sekolah sejurus selepas itu. Tindakan drastik guru tersebut mengundang padah apabila ibubapa pelajar tersebut mengheret gurunya ke mahkamah bagi mendapat pembelaan. Hingga kini dikhabarkan kes tersebut masih belum selesai. Itupun kalau betul terjadi..

Credit to Ain Zulaikhas yang memperkenalkan SS website ini




Kata SS : Cubaan pertama SS untuk berjinak-jinak dalam bidang karikatur. Tapi rasa macam tak boleh pergi jauh je. Haha...

18 SuaraSumbang:

Along Tapa said...

tapikan De Mois...apsal cikgu tu cakap ada gabungan bahasa perak ek...sangat menimbulkan syakwasangka...haha..tak masal..

aku dah jumpa button read more...gila r

Gorengbaek - Tips nak berbual tanpa bosan...

Hangit Habis dah - Kata reti nak hormat...

Kerat Senget - Syuqimori says

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Ate teman sokong komen along tu ye hehehehe =P

De Mois said...

@Along Tapa
Haha..kau dapat tangkap ek? SS ingat tak perasan..

Benda 2 memang dah ada la. kau yang tak perasan

De Mois said...

@нαηιмQαtяυηηα∂α
Amboi..pandai cakap perak naa..

AZRUL AZMI said...

haha.... menarik betul...

De Mois said...

Hehe..santai2 yea

zyzzzz said...

try

Amanina Sofea said...

best ape ckp bhase perak..
dlm cete hantu kak limah pun sme..
psal gmbr tu nnti la ss email kt nina
nina_biggurl@yahoo.com

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

saya tag SS kat sini:
Aku DiTAG!

Tapi rasanya SS tak minat kot! Saje tag.. =P

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
atenyerrrr bebudok zaman sekarang mananyerrrr nak faham kalau cekgu mengajar .... lain diajar lain yang di tafsirkan murid2.. adekerrr minum arak bunuh cacing ....

Nadia Mashuri said...

hehhee..
klaka jer..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf kerana lama tak berkunjung yerrr .. kerana ade masalah pada laptop aku..baru hantar repair lerr...

aternyerr kiterr bakorrr jerr skolah...isshhhhh ganaz sangat lah plakkk....

KUREKURE COMEL said...

ahahaha...kalau dpt pelajar yg blur...sure ikut..sengal...

mesti terkedu cikgu tu kan...
kihkihkih..

Amanina Sofea said...

cikgu tu msti mcm xcye kn...
skrg nie lec dgn student dh bole kamcing...

TunAqilah said...

mak aii
drastik bebenor cikgu tu smpai buang sekolah
hahaha

http://aniesandyou.blogspot.com said...

dasat nyer he3

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
kesiannyerrr cekgu sekolah sekarang... teruk dibambu murid...

ïêmå å¢klê§ said...

seorang anak murid yang pintar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...