Saturday, May 21, 2011

Filem Kongsi memang untuk dikongsikan

26 SuaraSumbang



Ni bukan edisi preview filem sebab kalau tengok trailer pun dah tahu cerita ni bakal mencecah kutipan box-office. Jadi, kepada sesiapa yang belum tengok lagi, eloklah berbuat demikian sebelum tarikh wajib tayang tamat. Jangan bagi alasan wayang tak tayang maa. David Teo siap angkat hampir 100 pawagam tau semata-mata nak bagi rakyat Malaysia tengok. Satu lagi sebab tarikan utamanya, siapa lagi kalau bukan pemenang Anugerah Bintang Paling Popular iaitu Shaheizy Sam. Ha..ni memang kawan rapat SS sebab pangkal nama dia pun SS. Oppss..terperasan la pulak.

Penonton pun nak kongsi sama
Yang SS nak tekankan pasal isu kali ini bukan tentang jalan ceritanya. Sebab SS taknak mempengaruhi pembaca untuk menonton. Bagi SS, biar kepuasan yang SS dapat tu dikongsi bersama siapa yang dah tonton sahaja. Untuk pengetahuan anda, SS antara ratusan ribu penonton di Malaysia yang menonton filem ini pada hari pertama tayangan. Wah..kira berbangga lah ni. Tapi percayakah anda SS antara orang yang paling tak gumbira sepanjang menonton filem ini selain 5 teman SS. Bukan kerana jalan ceritanya. Tapi disebabkan ada pencerita tambahan di belakang tempat duduk kami. Ada lah seorang hamba Allah ini yang sanggup beli tiket sampai dua kali semata-mata nak kongsikan pengalaman beliau dengan kami semua. Siap hafal semua skrip pulak. Ni kalau dapat ni, teruk jugak budak2 ni SS kerjakan. Tapi dek kesabaran yang sangat melampau, SS pendamkan jua. Kadang2 sempat jugak SS meninggikan leher toleh ke belakang. Buat muka ketat lagi. Aih..dia buat tak reti je..siap sambung skrip.

Lu langsi lu mati
Mungkin sebab terlalu taksub dengan cerita Sam, beliau sanggup turun sampai 2 kali. Siap cerita sampai 1 wayang nak dengar,"Tengah hari tadi aku tengok dengan awek aku!".  Makanya malam nak luangkan masa dengan kawan pulak. Cehh..tak ada sivik punya orang. Yang bertambah sakit hati tu pulak, member2 yang lain siap support pulak 2. Kadang2 sempat tanya, "Eyh, lepas ni apa pulak jadi?". Wah..memang baran. Boleh dikatakan setiap ayat yang kelakar terutamanya dari teraju utama filem satu wayang dah gelak, tapi kami ber-enam sekadar mendiamkan diri. Yelah.dah tahu dia nak cakap apa. Agak2 kalau SS sound budak2 ni mesti mereka akan cakap, "Lu langsi lu mati!!" Apa nasib punya badan lah..ingat tengok hari pertama mesti seronok sebab tak ada orang tengok lagi.

Tak percaya cerita kawan
SS masih percaya sebelum perkara ni berlaku yang mana mungkin ada orang perangai macam ni kan. Yela..dulu abang SS pun pernah mengalami perkara sama masa menonton filem Hantu Kak Limah Balik Rumah. Teman SS pun turut menceritakan benda alah yang sama. Sekarang bila dah terkena pada batang hidung sendiri baru lah nak maki hamun. Dunia2..rasanya teman kita Yatt ni  pernah bercerita pasal ni dekat   sini dulu. Persoalannya sekarang, apa yang patut kita lakukan terhadap manusia sebegini. Takkan nak "kita bakor je" jugak.







Kata SS : Dengar cerita filem ni dah kutip RM7 juta dalam masa seminggu..ada kemungkinan boleh dapat lebih RM10 juta ni. Hmm..dapat bonus lagi lah anak buah David.

26 SuaraSumbang:

ijatbong said...

gua mmg menyampah org cmtu

De Mois said...

@ijatbong
tau tak mengape..lagi membara perasaan ini

redza said...

kita bako je org camtu hahah

belum sempat lg nk tgk citer tu..pirates of the caribbean pon dh keluar..xtau bila nk tgk

De Mois said...

@redza
takpe..banyak masa lagi..tengok satu2

Ain Zulaikha said...

itu namanya orang batak .. hahahahah gopoh je

De Mois said...

@Ain Zulaikha
Tu yang takut nak sound 2. Sebab orang batak ni bahaya sikit

Along Tapa said...

kenapa ko tak cakap cenggini jek kat member ko..."special la seat ni...ada speaker narrator kat belakang...selalu aku tengok wayang takde..."....haha...

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Tak syoknya camtu. Kenapa tak bagi pelempang bisu? Haha.. Tapi patutnya SS sound je. Dah nama pun SS. Hehehe....

вєнιη∂ тнєѕє єуєѕ | Cetusan Rasa Hati

De Mois said...

@Along Tapa
Haha..tak terfikir pulak idea ni. Boleh sentap jugak kan

De Mois said...

@нαηιмQαtяυηηα∂α
Apa, ingat SS ni kuat sound ke. Dalam hati ni masih ada sekelumit perikemanusiaan tau. Hehe..

h A n Y S said...

kalaulah boleh sumbat kasut dalam mulot dia..kan senang dan sronok, kan?

De Mois said...

@hAnYS
Tak nampak macam terlalu ekstrem ke?? haha..

h A n Y S said...

TAK, kalau disumbat dengan lembut lembut dan sopan santun...
HA HA HA~

suha said...

hehehe patotnye SS tegor care halus (^_^)

caranya mudah je,bile gi tnok wyg,bwk pisao kecik sesiap..kalo yg seat blkg sebok brcerite,tayangkn pisau..2 cara mkn dlm..xpon wat cara dlm entry cik suha neh..lg mkn dlm :
http://suhasimplelife.blogspot.com/2011/05/taktik-gurauan-terbaru.html

.::: Princess MOMOY :::. said...

memang spoil la citer tu sebab tukang citer tak bertauliah cerita dulu
mmg tension org mcm nih
Cara Test Kualiti Keyboard Komputer Korang"
Momoy dan Mee Maggie"

De Mois said...

@h A n Y S
Haha..macam tu ke?? Ok..terima kasih. 1 tips yang berguna

De Mois said...

@suha
Ikutkan hati nak bawak chainsaw je. Tak tau la kalau tak paham jugak

De Mois said...

@Princess MOMOY
Takpe2..nanti kita bagi dia pentauliahan naa. Hehe..

JR Online said...

De Mois: Film Melayu terbaik dari segi kutipan setakat ini: hari pertama Kongsi dpt RM1juta

De Mois said...

@JR Online
Terbaik 2...

badat said...

bkn best pun cite ni

nabilah_2908 said...

org2 mcm ni..kena tegur....langsung tk fikir org lain...



jom ke APA KATA HATI pulak ;
NORA ELENA

Azroy Kassim said...

baling je air dng pop corn

De Mois said...

@badat
Haha..tarikan dan promosi beb

De Mois said...

@nabilah_2908
nak tegur yang problem 2. hehe..

De Mois said...

@Azroy Kassim
Rugi dan pulak rasanya nak baling makanan. Hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...