Thursday, May 19, 2011

Semester pendek yang panjang

23 SuaraSumbang
Ni kalau teman SS baca ni mesti mengamuk ni. Dia paling pantang kalau ada orang cakap "pendek". Tak keruan hidupnya. Sebab apa?? Faham2 sendiri lah yea. Inilah kelemahannya kalau anda buat semester pendek ketika rakan2 lain semua sedang bersuka-ria di kampung masing2. Cehwah..macam hari raya la pulak. SS memang tak dapat nak nafikan yang SS sekarang ni sedang kesunyian sejak menduda di rumah sewa. Nasib baik ada seorang lagi housemate kat rumah ni. Itupun tak boleh harap..kerja dari pagi sampai ke petang, asyik nak membuta je. Dah macam kelawar pulak SS tengok.

Cerita kelawar
Cakap pasal kelawar, teringat pulak SS masa pergi Tioman tempoh hari. Yela..semua orang sedia maklum yang kelawar ni kerja nya siang tidur, malam pergi berburu. Tengah kami berjalan di kampung Tekek, tiba2 ternampak sekumpulan kelawar sedang bergantungan di atas pokok yang rendang. Memang banyak..padahal takde gua pun. Member SS pun tanya, "Eyh, ni mana datang ni?". SS pun pelik juga. Agaknya masa tengah nak balik gua tiba2 hari dah siang kot. Tu yang rasa ngantuk sangat 2. Apa lagi landing la terus kat mana pokok yang sempat.

Mak, nak balik!!
Dulu masa orang dok sibuk nak buat short-sem, SS pun sibuk la jugak. Alih2 sekarang tinggal sorang2, dah sibuk nak balik rumah. Tengok poket pun dah mula kempis ni. Tengok dompet, mak aih..berhabuk aje. Ni semua gara2 nak bercuti ke Tioman. Kalau dulu, lepas penat travel terus balik .Sekarang, jawablah sendiri SS. Dalam keadaan sebegini, memang sangat terasa setiap detik yang berlalu amatlah sangat lamanya. Bagai tidak bergerak pulak masa ni. Maka SS dengan senang hati memujuk diri ini dengan lagu Menghitung Hari. Siap dah hafal dah pun.

1 hari, 2 hari, 3 hari....2 bulan - ihsan google






Kata SS : Ahh..kantoi sudah identiti SS dalam twitter. Mana nak sorok diri ini. Haha..kepada yang belum follow, jangan lupa. Senang SS nak tukar2 idea dengan anda. Takziah juga kepada keluarga Abdul Hakim iaitu pemilik blog TELORDIBASUH. Sahabat kita yang banyak menyumbang dalam dunia penulisan blog ni. Al-fatihah kepada arwah

23 SuaraSumbang:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

tringat zaman wat short sem dulu...perrrghh penat giler...mn x nyer 1 kelas je smpi 2 jam 45 min..tu x kira ms kn bulan pose

Aksi-aksi terlarang @ Kuala Lumpur International Book Fair 2011

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

memang bosan buat short sem. tapi yang untungnya boleh score. ye la, nak tak nak kena la belajar walaupun tak suka subjek tu. tu yang score habis-habisan tu hehehe....

p/s: Al-Fatihah buat arwah...

Nadia H. said...

sape yg kantoikan? hahaha..

De Mois said...

@http://aniesandyou.blogspot.com
ok lah 2..SS kena kelas 3 jam pagi 3 jam petang. boring nyee

De Mois said...

@нαηιмQαtяυηηα∂α
Betul2..strive before you starve

De Mois said...

@Nadia H.
Tak tau lah siapa yang kantoi kan. Tapi macam dah terkantoi je siapa yang kantoikan ni. Haha

Amanina Sofea said...

bestnye kalo dapat cuti..
xsbar nk blik cti sem :)

De Mois said...

Masalahnya ni la 1st time cuti sem tak dapat balik

zulfitry.com said...

awat hang gambeng ni? dok ambik short sem tu lagu mana? hang ni duk umah tolong temankan aku main pes lg baguih la

De Mois said...

Haha..susah ke main nya. jadi susah kalau hang edit orang je

suha said...

yeay!ada gak geng yg xdpt cuti pnjg sbb shortsem lalala

De Mois said...

la..yeke?? tak sangka ada gak. terbaik ahh..

nabilah_2908 said...

hehehe..sabar jer la... :)

SS kejut la housemate tu..ajak buat kerja yg berfaedah.... ;)

badat said...

best?

De Mois said...

@nabilah_2908
ni bagi semangat ke ni?? hehe

dah kejut dah..tak mau nye bangun. tiur pun 7 8 pagi

De Mois said...

@badat
soalan yang ringkas tapi menyakitkan..arghhh

Anonymous said...

cibai wat short sem xajak2,xpe2...

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

diy boot kereta karat
diy spray bumper dan grip handle pintu

eeemmm mmg letih ngantuk kalau semuanya kena push boleh jadi tension tau... sakit kepala ... jemu

De Mois said...

@Afzainizam
Haha..jemu takpe lagi. Yang part sakit kepala tu yang tak boleh tahan tu

iwan_dextrous said...

bes kn mcm tu.hihih

De Mois said...

@iwan_dextrous besh ke hapenye?? haha

░♥si lampu neon♥░ said...

cewahhh pergi tioman tuu aku pon tak nah g lagi huhu

De Mois said...

@silampuneon
Jangan jeles2 ye semua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...