Sunday, July 3, 2011

Sana kuning..tangkap dia

8 SuaraSumbang

Ini kira macam permintaan daripada teman baik SS. Dia minta SS ceritakan apa implikasi nya warna kuning dalam kehidupan masyarakat di Malaysia ketika ini. SS pun rasa terpanggil nak cerita kepada kalian. Lagipun sekarang tengah isu hot kan. SS kan wartawan, mestilah kena ambil port semua ni. Mungkin ramai yang tak minat nak ambil peduli namun harus diingat, apa keadaan sekalipun ianya melibatkan negara dan kita perlu harus untuk mengambil tahu sekurang-kurangnya.

SS pun tak nak buat berat-berat tentang isu ini. Maka SS mengambil pendekatan animasi aje lah. SS pun dah lama tak buat cerita kartun ini. Jadi, cerita yang SS nak ketengahkan ini adalah cerita tentang perhimpunan BERSIH tapi dibuat dalam bentuk yang santai. Genre cerita ini adalah sinikal. Harap anda amati dan hayati betul sambil terhibur. Jangan lupa terus mengundi kerana kedudukan agak sengit. SS pun terkejut jugak. Boleh ke sticky post di atas untuk mengundi atau ke sini


















Kata SS : Petang ini Malaysia akan menentang Taiwan. Semoga mereka berjaya menewaskan pasukan itu dan melangkah ke pusingan seterusnya. Agak-agaknya diorang pakai jersi warna KUNING tak?

8 SuaraSumbang:

faris said...

haha. mantap wehh!

http://aniesandyou.blogspot.com said...

rs nyer anies x akan ditangkap bila pakai baju raya kelak yg berwarna kuning

Pengakuan yang tulus dan jujur

nas said...

menarik2 gambar kartun tuh
hahahhaaa
aku macam nak gak pakai baju kuning
sbb aku ade 1 baju kuning sport uitm fac aku nyer
hahahahhahaa
xtau la kne tangkap ke x

Ain Zulaikha said...

hahahha wakakakak tahu takpe,baju rumah sukan ain warna kuning, tapi tak leh pakai... buat penat je beli.. takut nak pakai.. padahal .... ish tak kan pakai baju warna kuning pn tak leh? =.=

kat blog ain pun ada kaler kuning.. heheheh , demois, last2 mustard pun dia tangkap hehe

De Mois said...

@faris
haha..takde hal la

De Mois said...

@anies
rasanya tak sebab masa tu dah habis dah perhimpunan nya

De Mois said...

@nas
nak tau kena tangkap ke tak try la pakai

De Mois said...

@Ain Zulaikha
Haha..semua sekali kena. asalkan dia warna kuning

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...