Friday, July 22, 2011

Sekitar pertemuan Malaysia vs Chelsea

3 SuaraSumbang
SS tak ada banyak nak cerita memandangkan sebentar lagi SS akan bertolak ke Batang Kali untuk menghadiri kem Rakan Muda selama 4 hari di sana. Jadi, selama itu jugalah SS akan bercuti dari sebarang aktiviti termasuk berblogging, bermain futsal, jadi wartawan terjah orang dan berlakon. Ceh..siap berlakon tau SS sekarang. Selama SS tak update sebeleum ni, SS sibuk dengan shooting sebuah filem pendek arahan rakan SS yang juga blogger. Nanti SS akan ceritakan lebih lanjut pasal cerita ni bila dapat green light dari tuan pengarah.

Yang nak diceritakan sekarang adalah tentang perlawanan yang berlangsung hebat semalam dimana SS turun ke Bukit Jalil sekali lagi secara bersendirian. Seronok jalan sorang2 ni. Tak ada nak fikir pasal orang lain. Perlawanan semalam secara keseluruhannya tidak begitu memuaskan kerana Chelsea tampil dengan permainan hambar dengan serangan yang mudah dipatahkan oleh pertahanan Malaysia. SS pun tak berapa gemar tengok corak permainan Malaysia yang ditampilkan beberapa pemain senior. Memang corak lama. Cuma game nampak menarik pada separuh masa kedua apabila hampir semua pemain adalah skuad Harimau Muda. Baru nampak hantaran-hantaran mudah sikit.

Dan pasukan Malaysia hampir mendapatkan gol melalui 2 gerakan. Jika pemain kita lebih bersabar dan tenang, kita mungkin memenangi perlawanan semalam biarpun pasukan musuh gah dengan pemain bintang mereka. Apa yang menjadi kepuasan SS adalah apabila berjaya mem"booooooooooooooo" pemain yahudi yang dilaknat iaitu Yossi Benayoun. Macam mana beliau boleh melepasi pintu kawalan Malaysia, SS pun tak tahu. Perlawanan semalam juga nampak sokongan padu daripada seluruh penonton Malaysia. SS nak ingatkan kepada blogger yang lain yang mempersoalkan tindakan penyokong Malaysia yang memakai jersi pasukan EPL. Bagi SS, ianya bukan masalah. Bukan senang nak tengok pasukan gergasi EPL datang singgah negara kita. Apa salahnya mereka sekali-sekala memakai jersi pasukan kegemaran mereka.

Untuk itu, SS tinggalkan sedikit foto-foto kenangan ketika berada bersama puluhan ribu rakyat yang hadir sekitar perlawanan di sana. SS tetap maintain pakai jersi kuning Malaysia







Disini juga SS ingin kongsikan satu-satunya jaringan gol yang dilakukan oleh Didier Drogba melalui sepakan percuma. Namun bila SS tonton semula di rumah, rupanya bola tidak melepasi garisan gol pun. Sedih2..kalau tidak, kita dah seri pun.



link video tidak dapat dipaparkan buat sementara waktu








Kata SS : Baiklah..nak bertolak sudah. Jumpa lagi. Minggu depan SS akan berada di Bukit Jalil sekali lagi untuk memberi sokongan kepada Harimau Malaya menentang Singapura. Jangan lupa beli tiket cepat2 dan sokong habis-habisan

3 SuaraSumbang:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

Stadium x penuh..
pe pun tahniah skuad olimpiik


Kerana LiverpoolFC episode 4 (finale)

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip bersihkan lining roof kereta

mari kita semua suport moral pada team Malaysia... Kalah menang adat lahhhh.... Malaysia boleh

Afzainizam said...

السلام عليكم ورحمة الله و بركاته

ayam sambal nasi beriani,
enak diratah nanas paceri,
hari raya tidak bererti,
jika puasa hanya sehari..

Cendol, katira, laicikang air tebu,
Murtabak tapai roti jala capati,
Kehadiran Ramadhan menyentuh kalbu,
Moga keinsafan bertandang di hati.

Ramadan bulan yg mulia..
Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka”
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
Ucapan Selamat Berpuasa & berbuka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...