Thursday, July 7, 2011

Thank you very much

0 SuaraSumbang
Kenapa ucap terima kasih ni SS? Siapa yang SS tujukan ni? Jangan risau semua..tak ada siapa pun. Ni juga bukan isu perhimpunan BERSIH yang dengar khabar dibatalkan. Tapi bukan batal perhimpunan tau. Batal demonstrasi saja. Perhimpunan tetap diteruskan dan Stadium Merdeka yang menjadi mangsa. Jadi, SS pun nak tutup la pasal isu ni sebab SS rasa semua orang lega dengan tindakan tersebut. Orang ramai pun tak perlu mengharungi jalan yang sesak panjang.

Itu kisah tentang isu yang sangat berat untuk disentuh. Namun, undian masih belum ditutup kerana SS mahu melihat samada perhimpunan ini wajar diteruskan atau tidak. Dan SS masih mahu meneliti suara dikalangan rakan-rakan blogger berhubung isu terbabit. Jadi, anda boleh teruskan mengundi di sticky post di atas atau terus ke undian disini. Esok adalah tarikh akhir undian. Jadi undi secepat mungkin sementara masih ada waktu. SS akan beritahu secepat mungkin keputusannya sebaik undian ditutup. Kisah yang SS nak kaitkan dengan tajuk diatas adalah tentang apa yang ayah SS lakukan.

Untuk pengetahuan pembaca sekalian, semalam adalah hari lahir ayah SS. Maka SS pun apa lagi, SS hantar lah mesej kepada beliau. Mesej ucapan la ni. SS cakap dalam mesej tersebut lebih kurang macam ni bunyinya.

"Selamat menyambut ulang tahun kelahiran yang ke-56. Semoga dilimpahi keberkatan dan murah rezeki sentiasa. Yang penting, manisnya kurma ini. (abaikan ayat yang terakhir)".



Masa ini SS masih berada di Batu Pahat ketika baru saja tamat short sem SS. SS masa ni tulis sebijik-sebijik tau takut ayah SS tak faham pulak tulisan short form. Memang kebiasannya pun SS akan tulis macam tu kalau mesej dengan ayah. Tapi tiba-tiba handset SS bergegar. Bila dilihat pada peti masuk, terpapar nama "Ayah Da Besh". Wah..ayah reply ni. Lajunya..bila dibuka, maka terkejut lah SS apabila melihat ayah membalas,

            "Thank you very much"

Apa yang dikejutkan? Biasalah itu SS. Meskipun anda menganggap biasa tapi tidak bagi SS kerana hakikatnya ayah SS menulis, "TQVM". Ha..terkejut kan. Punya lah SS taip sebijik-sebijik nak bagi ayah faham. Ayah balas macam tu je. Handal tak handal. Bila masa entah ayah belajar main tulis pendek2 ni. Nasib baik ayah tak tulis, OMG ke LOL ke dan pelbagai lagi. Entah budak-budak sekarang ni suka sangat tulis pendek-pendek. Sampai ada teman SS cakap dia tinggal dekat SK. SK tu apa? Dia jawab, SK tu Seri Kembangan la. Amboi..macam semua orang tahu pulak tengok gayanya. Ni lah yang AC Mizal cakap masa Maharaja Lawak tempoh hari iaitu AK.

Apapun, Selamat Hari lahir SS tujukan sekali lagi kepada ayah meskipun kelmarin dan semalam dah wish siap makan-makan besar lagi. Kali ini SS wish secara live melalui blog picisan SS ni. Satu Malaysia baca tau, ayah. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki dengan keberkatan yang melimpah ruah hendaknya. AMIN..anda pun boleh wih jugak. Nak kirim salam pun boleh tapi yang perempuan tak boleh nak tackle yea. Ayah SS dah isteri. Eyh..bukan mak SS ke??






Kata SS : Anda ni tahu ke apa maksud AK ni? Kalau nak tau, meh dekat sikit SS nak cakap ni. Abah Kau!! Bukan SS cakap yea..

0 SuaraSumbang:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...